Studii: pedagogie și educația adulților

Experiență în domeniul voluntariatului: „Voluntariat într-un ONG ceh în domeniul educației adulților, voluntariat într-un ONG portughez în domeniul muncii internaționale a tinerilor, voluntariat în Turcia în domeniul protecției mediului conex cu viața broaștelor țestoase marine.”

Voluntariat la ONG Centrul de Caritate pentru Refugiați (CCR): „Ajutarea la organizarea activităților Școlilor de vară pentru femeile și copiii refugiați, asistență la camera second-hand în Centrul de Cazare Temporară pentru solicitanții de azil, sprijin pentru documentația tehnică.

Când m-am gândit la următoarea mea oportunitate de voluntariat, căutam direct de lucru în domeniul problemelor refugiaților. Am găsit proiectul EVS în Republica Moldova care mi s-a părut interesant și, deoarece am observat că CCR chiar cooperează cu UNHCR, am decis direct să vin aici pentru zece luni. În prezent, descopăr deja tot ceea ce mă înconjoară, precum și mediul și contextul mai larg legat de munca mea. Mă simt utilă să fac parte din personalul CCR, deoarece lucrez cu profesioniști care au multă experiență în acest domeniu și care sunt cu adevărat deschiși să-mi împărtășească cunoștințele. De asemenea, îmi place să lucrez într-un mediu multicultural pe care îl văd întotdeauna ca fiind un climat perfect pentru a învăța lucruri noi și care mă liniștește.

Mi-am început voluntariatul la CCR cu cursuri de artă și ateliere de meserii pentru școala de vară, așa că am contact direct cu oamenii. Am avut ocazia să împărtășesc ceva nou femeilor și copiilor înainte ca aceștia să fie interesați, iar aceste lucruri sunt dovada pentru mine că îmi petrec timpul într-un mod pe care cred că este corect. Sper din toată inima că pot face tot posibilul să fiu de folos CCR în lunile următoare, precum și apreciez munca lor și sunt foarte fericită că fac parte din echipă.”