Voluntar ESC din Franța – activități interactive și de dezvoltare pentru copii și femei, conducând activități de integrare (noiembrie 2019 – aprilie 2020)

Studii: Științe Politice

Experiență în domeniul voluntariatului: „Lucrul cu persoane cu dizabilități: aceste persoane au beneficiat de asistență motorie sau respiratorie. Obiectivul a fost de a organiza activități pentru a le integra și a le facilita mobilitatea.

Sprijin pentru copiii cu dificultăți de învățare: i-am ajutat cu temele pentru acasă pentru a progresa la școală.”

Voluntariat la ONG-ul Centrul de Caritate pentru Refugiați (CCR): „Aceasta este prima dată în calitate de voluntar european. Mi-am luat un an liber pentru a avea experiență pe teren într-un ONG legat de tipul de muncă pe care aș vrea să o fac mai târziu. Vreau să înțeleg cum este gestionat sistemul de azil în Republica Moldova. Tocmai am început, voi participa la activitățile CCT-ului (Centrului de Cazare Temporară), voi ajuta CCR să livreze mese sociale solicitanților de azil, să administrez odaia de second hand, să scriu articole pentru site-ul web și pagina de Facebook și să fac fotografii și video-uri cu evenimente și să ajut refugiații să se integreze în societate.

Sper cu adevărat că această experiență mă va ajuta să înțeleg mai bine problemele și provocările imigrației din Europa de Est și că viziunea mea franceză și occidentală îi va ajuta pe colegii meu în timpul șederii mele.

Mulțumesc CCR pentru că m-a primit în echipa sa, voi face tot posibilul!”