„Schimbările mari au început în acțiuni mici”

Voluntar local în TI

Studii: Facultatea de Calculatoare, Informatică și Microelectronică, Universitatea Tehnică din Moldova

Voluntariat la ONG-ul Centrul de Caritate pentru Refugiați (CCR): „La CCR, fac voluntariat în domeniul TI – probleme informatice, echipamente tehnice, consiliere TI. De asemenea, particip la unele activități zilnice și evenimente regulate.

Pentru mine CCR a devenit o experiență de viață bună: am întâlnit o mulțime de oameni diferiți, care vorbesc limbi diferite, reprezintă culturi diferite și fiecare dintre ei este o personalitate unică și interesantă, deschisă în mare parte pentru schimbul de experiență.

Făcând parte din echipa CCR timp de jumătate de an, pot spune cu încredere că organizația CCR este locul în care refugiații pot face apel și pot obține ajutor în orice întrebări: de la sprijin moral la asistență în problemele de zi cu zi, de la cazuri de discriminare la muncă sau asistență educațională, de la simpla necesitate de a vorbi despre problemele de locuințe. Multiplicitatea evenimentelor și activităților organizate de angajați și voluntari în timpul verii și al vacanțelor oferă posibilitatea de comunicare între oameni, schimb intercultural și integrare. Din observațiile mele, angajații CCR folosesc abordarea personală și respectă confidențialitatea fiecărui beneficiar, care vine cu probleme.

Sunt mândră că fac parte din echipă, care protejează drepturile omului și luptă împotriva discriminării.”