Voluntariat internațional – activități interactive și de dezvoltare pentru copii și femei (2-21 iulie 2018)

Studii: Relații Internaționale

Experiență în domeniul voluntariatului: traducere de articole din franceză în engleză pentru BICE (ONG care lucrează pentru protecția drepturilor copilului).

Voluntariat la ONG-ul Centrul de Caritate pentru Refugiați (CCR): „Ajutarea la organizarea activităților Școlii de vară pentru femeile și copiii refugiați, asistență la camera second-hand în Centrul de Cazare Temporară pentru solicitanții de azil, sprijin pentru documentația tehnică.

Aceasta este prima mea experiență de voluntariat în care sunt direct în contact cu oameni și a fost foarte interesant să întâlnesc diferiți refugiați din diferite țări – Siria, Irak, Afganistan, Sudan etc. Chiar dacă există bariera lingvistică – nu vorbesc nici română, nici arabă și tocmai am început lecțiile de rusă – m-am distrat de minune cu mamele și copiii. Am făcut brățări, cărți poștale și chiar o poșetă din ziar și am băut o mulțime de „ceai” și cafea încercând să ne cunoaștem.

Această experiență mi-a oferit ocazia să văd cu ochii mei ce am studiat la Universitate și ce am citit în ziare. Chiar dacă Moldova este o țară mică și nu este cea mai mare țară-gazdă pentru refugiați, am înțeles procesul de integrare în societatea moldovenească.

Sunt fericită că am avut șansa să lucrez cu o echipă atât de drăguță și să lucrez și cu un alt voluntar. M-am simțit cu adevărat acasă. Această experiență de voluntariat mi-a permis, de asemenea, să descopăr o țară la fel de frumoasă și interesantă ca Moldova și m-a făcut să cad în bucătăria tradițională, în special în „plăcinte”.”