Voluntar EVS din Polonia – sprijin pentru proiect și organizarea de evenimente și activități de integrare

Studii: proaspătă absolventă de liceu

Experiență în domeniul voluntariatului: „Am făcut voluntariat în clubul meu din facultate din Polonia. Am făcut activități cu copiii, cum ar fi jocuri, meserii sau citire de cărți.”

Voluntariat în cadrul ONG-ului Centrul de Caritate pentru Refugiați (CCR): „Lucrez direct cu solicitanții de azil și refugiați în CCT (Centrul de Cazare Temporară). Sarcina mea este să fac cursuri de fitness / yoga acolo, precum și să predau engleză și franceză. De obicei, este foarte distractiv, deși uneori ne luptăm – motivele sunt evidente.

Cu toate acestea, cea mai bună parte a muncii mele este de departe cea informală – să vorbesc la o ceașcă de „ceai” cu dragii mei refugiați, să povestesc despre poveștile lor, despre așteptările lor, despre viața de zi cu zi pe care au lăsat-o în urmă, și asta se întâmplă acum, în mica Moldovă, această țară uitată, dar fascinantă.

Deși este „doar” un ONG, așa cum ar spune unii, CCR joacă un rol important în viața refugiaților de aici din Chișinău. Este un punct de ancorare extraordinar, care ajută la crearea unei vieți noi și mai de susținere pentru refugiați și solicitanți de azil sau ca o sursă de informații uimitoare și cu adevărat utilă pentru cei care se deplasează mai departe.

Datorită CCR, am cunoscut oameni pe care nu i-aș fi întâlnit niciodată în condiții normale. Nu am plâns niciodată atât de mult. Nu m-am simțit niciodată atât de valoroasă și de ajutor după o lecție de limbă. Nu am avut niciodată atât de multă plăcere să fiu împreună, alături cu fermecătorii mei refugiați.”