CCR

2019

Consolidarea eforturilor autorităților publice din Răzeni pentru dezvoltarea locală

Centrul de Caritate pentru Refugiați (CCR) a implementat un proiect social în satul Răzeni, raionul Ialoveni, unde câțiva refugiați locuiesc într-o casă socială. Autoritatea publică locală a afișat un sistem de supraveghere video în sat, au fost montate camere lângă liceu, grădiniță, sediul primăriei și alte spații publice. Localnicii au devenit conștienți de monitorizare și se simt mai în siguranță în comunitate, mai ales în timpul nopților. Din fondurile proiectului a fost instalat un hidrofor și un rezervor de apă în grădiniță pentru a alimenta etajul al doilea cu apă calitativă. A ajutat lucrătorii să păstreze curate spațiile, vasele și să asigure apă curată pentru copii. În cele din urmă, au fost procurate și instalate obiecte de iluminare pentru sala de luptă greco-romană, iar CCR a furnizat echipamentul necesar antrenamentelor.

Asistență pentru instituțiile de învățământ din satul Mereni

Școlile locale primare și liceale din satul Mereni, raionul Anenii Noi, au primit două proiectoare video, ecrane și mingi pentru fotbal, baschet și volei în cadrul proiectului. Centrul de Caritate pentru Refugiați (CCR) are o colaborare de lungă durată cu autoritățile publice din sat în care trăiesc câteva familii de refugiați în apartamente sociale. Proiectul a consolidat relațiile bune dintre parteneri și a permis cadrelor didactice cu instrumente moderne de predare.

Integrarea refugiaților și a solicitanților de azil în Moldova prin fotbal (2019-2020)

Proiectul a fost implementat în colaborare cu Asociația de Fotbal din Moldova și a vizat promovarea fotbalului printre refugiați, sporind în același timp coeziunea comunității. Fotbalul și alte activități conexe care au fost organizate au unit refugiații și localnicii, i-au încurajat să consolideze construirea comunității și reziliența. În cadrul proiectului, CCR a organizat evenimente și meciuri de fotbal și a construit un mini teren de fotbal la Centrul de cazare temporară pentru solicitanții de azil. Proiectul a încurajat excelența în fotbal pentru adulții și copiii refugiați interesați de cursurile de fotbal și antrenori. Pentru a experimenta lumea fotbalului, copiii au însoțit jucătorii pe arena în timpul a două meciuri ale echipelor naționale. Educația a avut o atenție specifică în cadrul proiectului. CCR a furnizat rechizite școlare și haine de fotbal pentru copii și a acoperit taxa de școlarizare pentru învățământul superior pentru studenții refugiați.