CCR

Proiecte recurente

Susținerea culturii comunității de refugiați în timpul sărbătorilor musulmane (2018, 2019, 2020, 2021, 2022)

Ambasada Emiratelor Arabe Unite la Kiev a susținut proiecte pe termen scurt în Moldova menite să păstreze valorile culturale ale comunității de refugiați. În timpul sărbătorilor musulmane Eid al Fitr și Eid al Adha, Centrul de Caritate pentru Refugiați (CCR) a oferit produse alimentare solicitanților de azil și refugiaților, cadouri pentru femei și copii, a organizat prânzuri festive la Centrul de Cazare Temporară și a distribuit carne de vită.

Fotbal Împotriva Rasismului în Europa (2015, 2017, 2020, 2021)

În cadrul acestui proiect Centrul de Caritate pentru Refugiați (CCR) a organizat meciuri de fotbal în școli și la Centrul de Cazare Temporară pentru solicitanții de azil etc., sesiuni de informare, mese rotunde și webinare cu participarea fotbaliștilor locali. Activitățile vizează încurajarea toleranței și promovarea diversității ca valoare adăugată a societății.

Alimente, haine și cadouri pentru refugiați și solicitanți de azil (2001-2016)

În timpul sărbătorilor de iarnă, Centrul de Caritate pentru Refugiați (CCR) a distribuit cutii cu cadouri copiilor refugiați vulnerabili și solicitanți de azil oferite de donator. De obicei, cutiile conțineau rechizite școlare, dulciuri și jucării pentru copii.