CCR

2022

RĂSPUNS DE URGENȚĂ ÎN CADRUL CRIZEI REFUGIAȚILOR DIN UCRAINA - IGIENĂ ȘI SALUBRITATE

Proiectul a urmărit să răspundă nevoilor imediate ale refugiaților și solicitanților de azil veniți din Ucraina, prin facilitarea accesului la produse esențiale de importanță vitală – hrană, apă și condiții de igienă, precum și prin sprijinirea capacității comunității locale (gospodării vulnerabile/centre de refugiați/autorități locale) implicate în asistarea refugiaților. În cadrul acestui proiect, am oferit vouchere pentru alimente și produse de igienă refugiaților ucraineni găzduiți atât în centrele de refugiați, cât și în gospodării private (inclusiv cetățenilor din țări terțe și persoanelor de etnie romă), kituri sanitare instituționale și echipamente de uz casnic centrelor de cazare pentru refugiați, școlilor și grădinițelor din întreaga țară.

RĂSPUNS DE URGENȚĂ ÎN CADRUL CRIZEI REFUGIAȚILOR DIN UCRAINA - ASISTENȚĂ DE URGENȚĂ ȘI ABILITAREA VOCAȚIONALĂ A FEMEILOR REFUGIATE

Acest proiect a avut ca scop acordarea asistenței de urgență pentru refugiați și abilitarea profesională a femeilor refugiate. În cadrul acestui proiect, CCR a sprijinit femeile refugiate în a deveni mai puternice și mai independente ca urmare a însușirii unei noi profesii în cadrul cursurilor profesionale; a facilitat accesul la apă și alimente nutritive și sigure, precum și la produse de igienă prin intermediul voucherelor distribuite refugiaților din diferite regiuni ale Moldovei (în special din gospodăriile private din zonele rurale); CCR a desfășurat activități psiho-sociale cu copiii și femeile refugiate din cele mai vulnerabile familii din Chișinău și din regiuni.

RĂSPUNSUL DE URGENȚĂ ÎN CADRUL CRIZEI REFUGIAȚILOR DIN UCRAINA - FACILITAREA ACCESULUI LA MEDICAMENTE

Proiectul a avut ca scop identificarea, prin intermediul municipalităților, a refugiaților vulnerabili, care urmează un tratament medical pe termen lung, și sprijinirea acestora în obținerea accesului la medicamentele necesare prin intermediul unor vouchere pe care le foloseau într-o rețea de farmacii și care le permiteau să cumpere medicamente în funcție de nevoile lor individuale. Proiectul a vizat refugiații care locuiesc în Chișinău, dar și în zonele rurale, unde ajutorul este mai limitat. În urma implementării acestui proiect, familiile de refugiați ucraineni din cele mai vulnerabile grupuri au beneficiat de acces facilitat la medicamente și produse medicale sigure, copiii și adulții refugiați din categoriile vulnerabile au beneficiat de kituri medicale de bază; familiile de refugiați vulnerabili au beneficiat de kituri de igienă pentru satisfacerea necesităților zilnice de a se menține în condiții de curățenie și siguranță; 1 centru medical din Chișinău și două sate de găzduire a refugiaților (Mereni – Ialoveni, și Hîrbovăț – Anenii Noi) au primit kituri de produse medicale în cadrul acestui proiect.

Crowdfunding prin Platforma AIDONIC

Datorită ajutorului generos al donatorilor de pe platforma de crowdfunding AIDONIC, precum și al echipei AIDONIC, CCR a putut ajuta refugiații ucraineni cu vouchere pentru alimente și produse de igienă încă de la începutul crizei.

 

Răspunsul de urgență în cadrul crizei refugiaților din Ucraina - sprijin tehnic pentru îmbunătățirea capacităților de găzduire a centrului de cazare pentru refugiați

Proiectul a avut ca scop sprijinirea centrelor de cazare pentru refugiați cu echipamente de uz casnic și bunuri pentru cazare, astfel încât fiecare solicitant de azil și refugiat găzduit să aibă acces la condiții demne și sigure.

Răspunsul de urgență în cadrul crizei refugiaților din Ucraina

Prin acest proiect, CCR a distribuit vouchere pentru alimente și produse de igienă direct refugiaților nou sosiți și categoriilor de persoane vulnerabile. Voucherele pot fi răscumpărate în magazinele specializate din întreaga țară.