INVITAŢIE

Cu prilejul marcării Zilei Mondiale a Refugiatului, eveniment de informare a publicului cu participarea comunităţii refugiaţilor

CINE: Biroul Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) împreună cu Biroul Migraţie şi Azil, Direcţia Refugiaţi şi partenerii săi de implementare Centrul de Drept al Avocaţilor, Centrul de Caritate pentru Refugiaţi; Asociaţia pentru Abilitarea Copilului şi Familiei ”AVE Copiii”.

CE: Evenimentul va include recital al orchestrei model al Ministerului Afacerilor Interne, prezentări ale copiilor refugiaţi, activităţi sportive pentru copii, expoziţii de lucrări realizate de refugiaţi şi multe alte activităţi interesante pentru a vă bucura din plin de eveniment. La eveniment vor fi prezenţi reprezentanţi ai comunităţii refugiaţilor, reprezentanţi ai guvernului, membrii corpului diplomatic, mass-media, agenţiile ONU şi societatea civilă.

UNDE: municipiul Chișinău, Parcul Valea Morilor, în apropiere de scările principale.

CÂND: Sîmbătă, 18 iunie 2016, ora 12.00 – 16:00

IMPORTANT: Ziua Mondială a Refugiatului (ZMR) a fost marcată pentru prima dată în 2001. Zeci de mii de oameni din întreaga lume au avut nevoie de timp ca să recunoască şi să aprecieze contribuţia persoanelor forţate să fugă pentru a-şi salva viaţa. ZMR este marcată anual printr-o varietate de evenimente în peste 100 de ţări, implicând oficiali guvernamentali, celebrităţi, civili şi însăşi persoanele strămutate.

În societatea în care trăim sunt mai multe persoane strămutate forţat din cauza conflictelor decât în orice periodă după cel de-al doilea război mondial. Acest număr fără precedent a condus UNHCR şi partenerii săi la limite, dar, din păcate, situaţia continuă să se intensifice. De aceea, ne propunem să creem o empatie publică faţă de refugiaţi şi faţă de munca noastră de a-i proteja pe cei mai vulnerabili.

Mesajul principal al campaniei #SUNTEM ALĂTURI DE REFUGIAȚI este că refugiaţii sunt oameni la fel ca noi, care au fost forţaţi să fugă pentru a-şi salva viaţa.

http://www.unhcr.org/refugeeday/

Agenda evenimentului este anexată.

Pentru informaţii suplimentare, contactaţi Biroul UNHCR în Republica Moldova

tel: +373 22 270 865, mdach@unhcr.org

Previous The International Children’s Day: A visit to Chisinau Zoo!

Leave Your Comment

Together to help the world better!

Developed and Powered by Company

“This site was developed in the framework of the UN Women Project with the financial support of Sweden.”

Copyright © 2021 Charity Centre for Refugees - Developed and Powered by MiniCode