CCR

Voluntariat

Serviciul dumneavoastră de voluntariat european la Centrul de Caritate pentru Refugiați

Centrul de Caritate pentru Refugiați (CCR) a găzduit voluntari europeni de peste 10 ani, colaborând cu aproximativ 30 de voluntari din țări precum Țările de Jos, Suedia, Franța, Italia, Germania, Republica Cehă, Estonia, Polonia, Regatul Unit etc., cu diferite background-uri.

Moldova este o țară mică din Europa de Est, situată între România la vest și Ucraina îla est. Capitala Chișinău este cu siguranță cel mai populat oraș din Moldova cu o populație de aproximativ 700.000 de oameni. Moldova este cunoscută pentru climatul său plăcut, vinul, dealurile verzi și bucătăria locală. În calitate de voluntar European Solidarity Corps (ESC), veți avea șansa să cunoașteți țara și oamenii săi, să învățați o nouă limbă (fie limba oficială română, fie rusa) și, mai presus de toate, să câștigați o experiență valoroasă ca voluntar.
ESC, prescurtarea pentru Corpul European de Solidaritate, face parte din programul Erasmus + al Uniunii Europene, care oferă tinerilor posibilitatea de a face voluntariat în străinătate timp de până la 9 luni. În calitate de voluntar ESC, veți fi cazați, acoperiți cu asigurare medicală, veți primi bani de buzunar pentru cheltuielile zilnice, cursuri de limbă și un bilet de avion. Ca atare, ESC este un mod ideal pentru cei care doresc să trăiască o perioadă în străinătate, să experimenteze o nouă cultură, să ia o pauză de la studii sau să câștige experiență lucrând cu un ONG local din altă țară!

CCR dorește să ofere voluntarilor săi ESC condiții de lucru și mediu adecvat, unde voluntarii primesc sprijinul, supravegherea și sfaturile necesare în cadrul proiectului de integrare a refugiaților și solicitanților de azil în Republica Moldova.
Pentru mai multe informații despre ESC, puteți vizita următoarele site-uri web: ERASMUS +, ADVIT, SALTO

Voluntarii noștri