You are currently viewing Târgul – O carieră de succes acasă

Târgul – O carieră de succes acasă

  • Post author:
  • Post category:CCR

Miercuri, 23 mai 2018, Centrul de Caritate pentru Refugiați (CCR) a vizitat Târgul de Cariere desfășurat sub egida Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) cu genericul „O carieră de succes acasă”.

La eveniment au participat mai multe persoane, dar mai ales tineri, întrucât acest târg a fost destinat în special tineretului. Reprezentanții CCR au avut ocazia să discute cu angajatorii prezenți la eveniment cu scopul de a spori gradul de conștientizare cu referire la problemele pe care le întâmpină refugiații și solicitanții de azil în procesul de angajare și predispun de angajatorii să accepte refugiați și solicitanți de azil în câmpul muncii în companiile pe care le reprezintă. Aceștia necesită job-uri specifice, întrucât întâmpină mai multe dificultăți determinate de situația lor specifică.

Majoritatea stand-urilor aveau banere, iar pe fiecare masă erau broșuri sau pliante, cu ajutorul cărora, într-un mod rapid, s-a făcut schimb de informații privind activitatea Centrului de Caritate pentru Refugiați și companiile, instituțiile angajatoare prezente la eveniment. Posturile vacante făceau parte din diverse domenii, per exemplu: automotive, alimentație, financiar-bancar, educațional, management, cusătorie, hamali și muncitori auxiliari.

Centrul de Caritate pentru Refugiați va continua să depună eforturi pentru a facilita comunicarea și conlucrarea dintre refugiați și solicitanți de azil și angajatori, inclusiv ANOFM care deja ne acordă suport în inițiativele de angajare a persoanelor noastre de interes.