You are currently viewing Recrutăm Specialist suport lingvistic și integrare

Recrutăm Specialist suport lingvistic și integrare

 • Post author:
 • Post category:CCR

Asociația Obștească „Centrul de Caritate pentru Refugiaţi”, partener al UNHCR, angajează Specialist suport lingvistic și integrare în proiectul pentru integrarea persoanelor strămutate din Ucraina, or. Căușeni, or. Strășeni și mun. Chișinău.

SCOPUL GENERAL:

Titularul acestei poziții va implementa activități în cadrul Proiectului „Sprijinirea refugiaților vulnerabili și a populației locale în contextul crizei refugiaților din Ucraina – de la ajutor primar la integrare”. Această oportunitate a apărut pentru a sprijini persoanele strămutate din Ucraina în Republica Moldova, inclusiv persoanele găzduite în raioanele țării. Candidatul va fi responsabil pentru oferirea suportului lingvistic prin metoda educației non-formale, unde învățarea limbii reprezintă un pilon de bază pentru o incluziune de succes în noua societate.

CONTEXT: Criza refugiaților ucraineni în Republica Moldova continuă să perpetueze, și acum, după un an în care am răspuns cu măsuri urgente la nevoile de bază ale oamenilor strămutați în Republica Moldova, este nevoie să consolidăm efortul ăn vederea facilitării integrării acestora în societatea gazdă. Astfel, Centrul de Caritate pentru Refugiați este în căutare de trei Specialiști suport lingvistic și integrare, care să contribuie la familiarizarea și învățarea limbii române în cadrul Clubului multicultural de integrare. Suntem în căutare de o persoană rezilientă, creativă și entuziastă pentru a oferi un spațiu de învățare non-formală a limbii române prin activități extracurriculare.

Proiectul vizează 3 localități: Chișinău, Căușeni și Strășeni.

CERINȚE/RESPONSABILITĂȚI DE BAZĂ:

 1. Să organizeze activități non-formale de învățare a limbii române în cadrul Clubului de integrare pentru refugiații ucraineni cazați în localitate, încurajând participarea și proactivitatea;
 2. să implice reprezentanți ai comunității gazdă pentru a crea un mediu incluziv și inetractiv;
 3. să pregătească materiale de studiu;
 4. să asigure angajamentul și progresul beneficiarilor;
 5. să mențină o colaborare restrânsă cu Managerul de Program pentru a se asigura că programul este livrat la standardele așteptate de scopul Proiectului;
 6. să întocmească rapoarte periodice cu privire la activitatăți, prezența și frecvența beneficiarilor, feedback, etc.

CALIFICĂRI

   Cunoștințe și abilități:

 • Abilități de comunicare excelente
 • spirit proactiv și promotor al diversității și multiculturalismului
 • empatie și etică profesională
 • capacitatea de a lucra în echipă, cît și independent
 • aptitudini organizatorice

 Educație și formare profesională

Studii superioare în educație.

 Experiență:

Experiență în domeniul predării limbii române în instituții de învățământ. Experiență în desfășurarea activităților non-formale/extracurriculare va constitui un avantaj puternic.

 Abilități lingvistice:

Româna, rusă sau ucraineană.

Regim de muncă: part-time (prin cumul).

Perioada de contractare: contract determinat până la 30 noiembrie 2023.

Condiții de aplicare:

 • CV-ul și scrisoarea de intenție vor fi trimise la charitycentre4refugees@gmail.com, cu referire la subiectul mesajului „Specialiști suport lingvistic și integrare – [numele aplicantului și locația unde veți activa]”.
 • La interviu vor fi invitate doar persoanele preselectate.