You are currently viewing Festivalul Zilele Ucrainei în Moldova

Festivalul Zilele Ucrainei în Moldova

  • Post author:
  • Post category:CCR
🇺🇦🇲🇩Festivalul Zilele Ucrainei din Moldova (UDM), a avut loc ieri, 16 septembrie 2023, care a inclus o discuție panel despre “Rolul Leadership-ului Feminin în Integrarea Europeană a Moldovei și Ucrainei”.
✨Participanți importanți au fost prezenți la eveniment precum Ministrul Culturii al Republicii Moldova, dl. Sergiu Prodan, (Ministerul Culturii al Republicii Moldova), actrița dna. Kristin Davis (Ambasadoare de bunăvoință UNHCR), reprezentanta UNHCR în Moldova, dna. Francesca Bonelli, soprana dna. Valentina Nafornita (ca fiind cel mai nou susținător de profil înalt al UNHCR – și primul din Republica Moldova), directorul Centrului de Caritate pentru Refugiați, dl. Djavid Paknehad, și diferiți ambasadori.
🎭 Evenimentele au avut loc la Mediacor (organizat de Congresul Național al Ucrainenilor din Moldova) și Artcor (organizat de UNHCR Moldova și de Centrul de Caritate pentru Refugiați), unde au avut loc discuții despre rolul artei în construirea rezilienței și incluziunii sociale a refugiaților, încheindu-se cu o reprezentație oferită de trupa teatrală “The Voice of The Country” din Ucraina.