You are currently viewing Povestea personală a fondatorului CCR și activitatea sa de succes în ajutorarea refugiaților, devin recunoscute la nivel internațional

Povestea personală a fondatorului CCR și activitatea sa de succes în ajutorarea refugiaților, devin recunoscute la nivel internațional

  • Post author:
  • Post category:CCR
📰✈️In perioada 17 – 21 august, CCR a fost gazdă vizitei dnei Helga Othenin-Girard, jurnalistă și producătoare a uneia din televiziunile publice naționale din Germania.
🌎Vizita Helgai a fost provocată de curiozitatea deosebită față de istoria personală în calitate de fost refugiat al directorului CCR – dl Djavid Paknehad, dar și de activitatea organiației noastre pe tot parcursul celor 24 de ani de muncă pentru și cu refugiații în Republica Moldova.
⚽Pentru a-și aprofunda interesul, Helga ne-a însoțit în mai multe activități, precum interviuri cu membrii echipei CCR, întâlniri cu grupuri de refugiați care frecventează lecțiile de limbă română oferite la CCR, vizită la evenimente culturale organizate de comunitatea de cetățeni moldoveni și refugiați în or. Orhei, dar și o vizită de explorare la unul din centrele de cazare pentru refugiați.
🙏Tindem să credem că istoriile adunate vor servi drept temei de și mai multă sensibilizare a opiniei publice privind viața refugiaților din toată lumea, dar și vor servi drept exemplu de urmat pentru comunitățile locale, naționale și internaționale pentru bune practici de dedicație și profesionalism privind integrarea armonioasă, coeziune social-culturală și coexistență pașnică dintre localnici și persoanele în căutare de refugiu și siguranță.